🇸🇮🎭🇮🇹ANITA KRAVOS & MARJUTA SLAMIČ

🇸🇮 Dve gledališki, televizijski in filmski igralki. Obe govorita tekoče slovensko in italijansko, obe sta prejeli mnogo priznanj in nagrad stroke. Z nami se bosta pogovorili o dosedanjem delu, čezmejnemu sodelovanju in preživljanju karantene. 💃 Anita Kravos je rojena v Trstu, vendar je v Gorici obiskovala slovenski vrtec in šolo. Kot igralka deluje večinoma na področju Italije, pozornost širše javnosti pa je pritegnila, ko je film Neskončna lepota, v katerem igra, leta 2014 dobil oskarja za najboljši tujejezični film. Oglasila se nam bo iz Rima, kjer živi in dela.💃 Marjuta Slamic, rojena v Ajdovščini, je po diplomi v Londonu, postala članica ansambla SNG Nova Gorica in ena najbolj dejavnih filmskih igralk v Sloveniji pa tudi v Italiji. Za svoje delo je prejela več nagrad, med drugim tri Vesne na festivalu slovenskega filma za vloge v filmih Šanghaj, Nika in Za vedno. Spomnimo pa se je tudi po vlogi v filmu Mattea Olleotta: Zoran, moj nečak idiot (2013).Veselimo se klepeta z njima 🗓 v sredo, 22. 4. ob 18h. Vsa vprašanja za njiju napišite v komentar in postavili jih bomo V ŽIVO. Vabljeni! ☕~~🇮🇹 Due attrici teatrali, televisive e cinematografiche. Entrambe parlano correttamente l’italiano e lo sloveno, entrambe hanno ricevuto molteplici premi e riconoscimenti. Con noi parleranno del loro lavoro, della collaborazione transfrontaliera e di come si vive in quarantena.💃 Anita è nata a Trieste, ma ha frequentato a Gorizia l’asilo e la scuola. Come attrice recita principalmente in Italia. È balzata all'attenzione del grande pubblico nel 2014, quando La grande bellezza, il film di Paolo Sorrentino in cui ha ricoperto il ruolo di Talia Concept, ha vinto l’Oscar come miglior film straniero. Si collegherà con noi da Roma, dove vive e lavora.💃 Marjuta è nata ad Ajdovščina e, dopo essersi laureata a Londra, è diventata membro dell'ensemble Teatro nazionale di Nova Gorica, nonché una delle attrici cinematografiche più attive in Slovenia e anche in Italia. È stata premiata più volte per il suo lavoro. Va ricordato naturalmente anche la sua interpretazione di Stefania nel film Zoran, il mio nipote scemo di Matteo Oleotto (2013). Non vediamo l'ora di chiacchierare insieme a loro 🗓 mercoledì 22 aprile alle 18:00. Scriveteci le domande per Anita e Marjuta nei commenti, gliele faremo in diretta! Ci vediamo al Caffé! ☕

Pubblicato da GO 2025 Nova Gorica · Gorizia su Mercoledì 22 aprile 2020

 

Dve gledališki, televizijski in filmski igralki. Obe govorita tekoče slovensko in italijansko, obe sta prejeli mnogo priznanj in nagrad stroke. Z nami se bosta pogovorili o dosedanjem delu, čezmejnemu sodelovanju in preživljanju karantene.

Due attrici teatrali, televisive e cinematografiche. Entrambe parlano correttamente l’italiano e lo sloveno, entrambe hanno ricevuto molteplici premi e riconoscimenti. Con noi parleranno del loro lavoro, della collaborazione transfrontaliera e di come si vive in quarantena.

Anita Kravos je rojena v Trstu, vendar je v Gorici obiskovala slovenski vrtec in šolo. Kot igralka deluje večinoma na področju Italije, pozornost širše javnosti pa je pritegnila, ko je film Neskončna lepota, v katerem igra, leta 2014 dobil oskarja za najboljši tujejezični film. Oglasila se nam bo iz Rima, kjer živi in dela.

Anita Kravos  è nata a Trieste, ma ha frequentato a Gorizia l’asilo e la scuola. Come attrice recita principalmente in Italia. È balzata all’attenzione del grande pubblico nel 2014, quando La grande bellezza, il film di Paolo Sorrentino in cui ha ricoperto il ruolo di Talia Concept, ha vinto l’Oscar come miglior film straniero. Si collegherà con noi da Roma, dove vive e lavora.

Marjuta Slamic, rojena v Ajdovščini, je po diplomi v Londonu, postala članica ansambla SNG Nova Gorica in ena najbolj dejavnih filmskih igralk v Sloveniji pa tudi v Italiji. Za svoje delo je prejela več nagrad, med drugim tri Vesne na festivalu slovenskega filma za vloge v filmih Šanghaj, Nika in Za vedno. Spomnimo pa se je tudi po vlogi v filmu Mattea Olleotta: Zoran, moj nečak idiot (2013).

Marjuta Slamic è nata ad Ajdovščina e, dopo essersi laureata a Londra, è diventata membro dell’ensemble Teatro nazionale di Nova Gorica, nonché una delle attrici cinematografiche più attive in Slovenia e anche in Italia. È stata premiata più volte per il suo lavoro. Va ricordato naturalmente anche la sua interpretazione di Stefania nel film Zoran, il mio nipote scemo di Matteo Oleotto (2013).

Other news
Altre notizie