Med 11. In 15. marcem 2019 na Univerzi v Novi Gorici poteka intenzivna mednarodna delavnica za študente na temo FUTURE.HUMAN@WORK – Rethinking, Art, Science and Technology for Social Europe. Projekt MASTmodule.eu ob podpori Evropske komisije razvija magistrski modul med področji umetnosti in znanosti ter tehnologije, katerega namen je ustvarjanje pomembnih gospodarskih in družbenih inovacij skozi umetniške pristope.

Dogodek, na katerem bodo študentje iz šestih držav skupaj z mentorji sestavili prvo orodjarno za tovrstne inovacije, gosti Univerza v Novi Gorici, Akademija umetnosti, skupaj z Zavodom Kersnikova. Mentorski tim delavnice sestavljajo prof. dr. Peter Purg (UNG, Novi mediji), umetniški vodja Galerije Kapelica Jurij Krpan (Kersnikova) ter priznani interdisciplinarni umetnici Robertina Šebjanič (http://robertina.net/) in Špela Petrič (www.spelapetric.org/). Gostujoči predavanji na temo menedžmenta inovacij ter njihovih povezav z znanostjo bosta ponudila Simon Mokorel (Flapax/Arctur) ter prof. dr. Mladen Franko (UNG, Fizika), delavnico pa bodo ob izbranih zunanjih ekspertih z Goriške spremljali tudi drugi predstavniki mednarodnega konzorcija MAST.

Več informacij o programu delavnice in projektu na https://mastmodule.eu/the-mast-module/course-ungstudio/

Če bi radi se pobliže spoznali z udeleženci mednarodne delavnice na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije, ki v tem tednu poteka na Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, vas vabijo na javni del dogodkov:

– a-MAST-druženje: torek, 12. marec, ob 20. uri na Mostovni v Novi Goriic
– a-MAST-druženje: četrtek, 14. marec, ob 20. uri v Klubu PDG v Novi Gorici
– Zaključna predstavitev MAST projektov: petek, 15. marec, ob 15.30 na Akademiji za umetnost Univerze v Novi Gorici

Other news
Altre notizie